8 port
1 rund färdigkavlad smördeg
1 kg mjölig potatis
3 ägg
4 dl kaffegrädde
1 msk fransk senap
salt
peppar
1 krm socker
1 dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg smördegen i en 2-liters form med löstagbar kant. Tryck fast mot kanten.
Skala och skiva potatisen. Vispa samman allt utom potatis och ost. Lägg i potatisen och blanda. Lägg potatisen på smördegen och häll äggblandningen över. Tryck till lite.
Strö över osten. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme tills potatisen är mjuk.
Servera med kallskuret.
En mättande och varm tårta som man kan servera som huvudrätt istället för till efterrätt som man vanligtvis brukar göra med tårtor. Rekommenderas starkt till födelsedagsgrisen nästa gång det vankas kalas där hemma. Vi serverade denna sist, på vårat kalas och den blev mycket uppskattad. Tog slut helt faktiskt…