4 port
500 g nötkött
2 msk smör
salt
svartpeppar
1½ dl vatten
150 g bacon
5 morötter
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
150-200 g kantareller
2 msk kalvfond
100 g ädelost
2 msk svart vinbärsgelé
3 tsk maizena
2½ dl matlagningsgrädde
ev soja
Skär köttet i bitar och bryn tills de fått fin färg. Häll över i gryta, krydda och häll på vattnet.
Skär baconet i bitar och stek knaprigt.
Skala och skiva morötterna. Skiva löken. Lägg bacon, morötter och lök i grytan när den kokat ca 15 minuter. Pressa ner vitlöken.
Fortsätt koka tills köttet är mört, ca 45 minuter.
Knaperstek kantarellerna långsamt på ganska svag värme och blanda ner i grytan när det återstår 10 minuter.
Tillsätt kalvfond, ädelost och gelé.
Blanda maizena och grädde och red av grytan. Sätt lite färg med sojan. Smaka av med salt och peppar och låt koka ihop några minuter.
Servera med kokt potatis och pressgurka.