4-6 Pers
150 g smör
1 msk schalottenlök (finhackad)
3 äggulor
3 msk vatten
3 msk ljus vinäger
1-2 persiljestjälkar eller -kvistar
5 krossade vitpepparkorn
1 msk persilja (finhackad)
smulad dragon
Smält smöret och låt det svalna av något.
Koka peppar, persiljestjälkar, lök, vinäger och vatten i en liten kastrull utan lock. Låt koka till halva vattnet återstår. Sila bort kryddorna och häll tillbaka vattnet i kastrullen.
Vispa i äggulorna.
Ta fram en stor kastrull och fyll den med vatten låt koka upp. Vattnet skall vara sjudhett inte koka. Sänk ned den lilla kastrullen i vattenbadet. Sjud under vispning tills äggulorna börjar tjockna.
Tag kastrullen från värmen. Tillsätt det smälta smöret i en stråla under kraftig vispning först en tunn stråle och sedan lite tjockare.
Sjud lite till i vattenbadet så såsen blir tjock och blank.
Tillsätt persilja och dragon.