4 portioner
500 g nötkött i bitar, t.ex. högrev
1 lök, hackad
2 morötter, i tärningar
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 krm svartpeppar, grovmalen
1 tsk salt
3 -4 dl mörkt öl av belgisk typ
1 skiva kantskuret lantbröd (t.ex. italienskt eller grekiskt)
2 tsk stark grovkornig skånsk senap
smör till stekning
färsk timjan
Bryn kött och lök i omgångar en stekpanna.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt morotstärningar, lagerblad, vitlök och salt och peppar.
Rör om.
Häll på ölet och blanda väl.
Bred senap på brödskivan och lägg den med senapen nedåt i grytan.
Låt puttra stund.
Rör ut det mjuka brödet i grytan tills det helt löst upp sig.
Låt grytan puttra i ytterligare 20-25 minuter.
Strö över rikligt med timjan över grytan inför servering.
Servera med kokt pressad potatis eller grönsallad och bröd.