200gr oxfilé per pers.
Skär upp oxfilé i bitar om 200gr bitar.
Dränk oxfilén i färsk grovmalen svartpeppar.
Stek den i smörad panna, en hasselnötsstor bit per köttbit.
Stek inte för länge.
Häll på ca 0.5 cognac per köttbit, för en normal hushålls stekpanna med 6-800 gr oxfilé bör du ej ha mer än 4-5 dl cognac.
Stäng av ev fläktar mm, ta bort pannan från spisen. Tänd eld på maten.
Låt de första stora lågorna lugna ner sig, men låt ej slockna. sätt tillbaks på spisen, nu kommer det flamma upp, passa ”uppflammningarna” som kommer när alkoholen blir varmare igen tills det lugnat sig så pass så att den kan stå på spisen.
Lägg på ca en hasselnötsstor bit smör per köttbit och låt steka klart.
Salta och peppra ev lite till.
Ta bort köttet, låt såsen gotta ihop sig lite och servera med tex sötpotatis i ugn eller annat lämpligt.