4 port
1 dl strösocker + 1 msk vatten
2 hela ägg + 1 äggula
2 dl grädde
2 dl mjölk
rivet skal från en citron (Obs! Ej det vita)
1 vaniljstång
3/4 dl socker
färska frukter, t ex kiwi, apelsiner, jordgubbar
Smält 1 dl socker + 1 msk vatten på medelgod värme i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll upp det smälta sockret i botten på 4 portionsformar, ca 1,5 dl stora.
Koka upp grädde och mjölk tillsammans med den delade vaniljstången.
Vispa ihop 3/4 dl socker med äggen och rivet citronskal. Slå över grädd-mjölken och blanda väl.
Häll upp blandningen i portionsskålarna och ställ dem i vattenbad i en form.
Grädda i ca 90 graders ugnsvärme i 30-40 minuter, tills konsistensen är fast. Ta ut formarna och låt dem kallna i kyl. Går bra att förbereda dagen innan.
Servering: Häll upp varje Crème Caramel på en tallrik och garnera med färska frukter.