4-6 port
3 dl ris
6½ dl vatten
1 tsk curry
salt
200 g färska champinjoner
1 röd paprika
1 grön paprika
4 ananasskivor
3/4 dl ananasspad
1 burk sparris
1 kg oskalade räkor
Sufflétäcke
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl majonnäs
1 dl riven ost.
Koka upp vatten, salt och curry. Tillsätt riset och låt koka tills vätskan är borta. Låt ånga av.
Skiva svampen. Tärna paprikorna. Dela ananasen och sparrisen i mindre bitar. Fräs svampen, tillsätt paprikan och låt den fräsa med några minuter. Rör ner det i riset.
Skala räkorna. Rör ner dessa + sparris och ananas i riset. Fördela risröran i en smord ugnsfast form.
Droppa över ananasspadet.
Vispa grädden till skum. Blanda ner äggulor och majonnäs i grädden. Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ner i grädden. Bred röran över riset. Strö över osten.
Grädda i övre delen i ugnen i 225 grader 10-15 minuter tills gratängen fått färg.