4 port
600 g fiskfilé (spätta, sjötunga eller kolja)
4 msk smör
1 finhackad gul lök
4 tomater
1 dl hackad persilja
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
½ citron
1½ dl vispgrädde
2 äggulor
salt
svartpeppar
Skålla och skala tomaterna, ta ur kärnorna och skär i små tärningar.
Smörj en traktörpanna med 1 msk smör.Lägg lök, tomater och persilja i botten. Vik ihop filéerna med köttsidan utåt och lägg ovanpå. Salta och peppra och smula över buljongtärningen. Häll på vin, vatten och saften av citronhalvan.
Koka upp och sjud under lock 7-8 minuter. Tag upp fisken och håll varm.
Tillsätt hälften av grädden och låt såsen koka ihop ett par minuter. Rör ut gulorna med resten av grädden och vispa ner i såsen som sen inte får koka mer. Vispa ner några smörklickar och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och strö över lite hackad persilja.
Servera med pressad potatis.