1 fläskfilé 4 port.
1 Röd paprika
10 Champinjoner
2 Vitlöksklyftor
1 bukett Broccoli
1 kilo Potatis helst mjölig en smaksak
Till såsen.
1-2 msk Kalvfond
2-3 msk Mazeiena
3 dl Grädde mellan
Ansa filen och skär den i 1cm tjocka skivor och fräs dem i margarin/olja går även bra att stekas i ca 3-4 min.
Skölj champinjonerna i kallt vatten skär dem i skivor. Skär även paprikan i skivor och ta 2 st pressade vitlöksklyftor och fräs allt i en panna hastigt tills det hela har fått lite färg.
Tag sen en kastrull och lägg ner broccoli i saltat vatten koka i 4 min.Ta den stekta filen och lägg den i en ugnsform i botten. Ta nu de stekta grönsakerna och lägg det hela ovan på, ta broccolin och skär fina buketter och lägg dem runt om kring i formen.
Tag en kastrull och häll i 3dl grädde”mellan”och tag sen 1-2msk kalvfond och mazena 2-3msk så det blir en jämn sås. Häll detta över köttet i mitten och värm det i ugnen i ca 9 min.
Tvätta potatisen, är den fin så behåll skalet på. Skär dem i klyftor och kör in dem i ungen i 30-35 min krydda om vill med havssalt och peppar.