4 port
4 skivor hälleflundrafilé, ca 600 g
8 stora, råa räkor (kan uteslutas)
Marinad
1 dl olja
2-3 krossade vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
Skaldjursrisotto
1 dl finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl grädde
3 msk flytande skaldjursbuljong
1 dl fiskbuljong
2,5 dl avorioris
50 g färsk, grovt riven Parmesanost
Blanda ingredienserna till marinaden. Låt fisken och ev räkorna marinera i minst 30 minuter.
Fräs den finhackade löken och vitlöken i smöret, låt det ej ta färg. Slå på vin, grädde, skaldjurs- och fiskbuljong och låt koka på svag värme.
Koka riset enligt anvisning på paketet. Slå i skaldjurssåsen när det återstår 5 minuter av risets koktid.
Koka sedan färdigt. Rör ner Parmesanosten före serveringen och smaka av med salt och peppar.
Grilla fisken och räkorna i 3-4 minuter och servera med risotto och t ex lättkokta gröna sparrisknoppar.