4 portioner
500 g fläskkött, bog eller skinka
1 msk mjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl buljong
40 g tomatpuré
1/2 tsk timjan
1 krm ingefära
2 dl gräddfil
Putsa köttet. Skär det i små, jämna tärningar. Vänd dem i mjölet blandat med salt och peppar.
Skala och hacka löken.
Pressa vitlöksklyftan.
Bryn köttet i lite matfett i en stekgryta. Tillsätt lök och vitlök. Häll sedan på buljongen och tillsätt tomatpuré, timjan och ingefära.
Låt allt sjuda under lock på svag värme i ca 35 min eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka. Tiden beror på vilken sorts kött man valt.
Tillsätt gräddfilen och smaksätt med mera kryddor om så behövs.
Låt rätten sjuda upp, men den får nu inte koka mera.
Verkar såsen för tunn kan man reda av den med lite majsenamjöl utrört i kallt vatten.
Servera genast med pasta.