4 port
500 g skinn- och benfri laxfilé
500 g oskalade räkor
1 burk krossade tomater
1 gul paprika
1 grön paprika
3 msk olja
1 msk curry
½ tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
ett par stänk cayennepeppar
3 msk chilisås
salt
ca 2 dl vispgrädde
Skär laxen i tärningar. Skala räkorna. Sila mesta vätskan av tomatkrosset. Strimla paprikorna.
Värm olja, curry, paprikapulver, krossad vitlök och cayenne i en panna och blanda väl. Lägg i laxen och rör om så att de oljas in.
Tag upp ur pannan. Lägg i räkorna, rör om och plocka upp.
Häll i tomatkrosset och paprikan i pannan. Rör ner chilisås och smaka av med salt. Låt puttra under lock ca 7-8 minuter.
Blanda i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Häll i grädden och hetta upp.
Rör i räkorna men det får inte koka igen.
Servera med pasta eller ris.