30 st
2 dl vatten
5 dl filmjölk eller mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1-2 msk olja
4 dl grovt rivna morötter
7 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl
ev 2 tsk brödkryddor
Nej, brödet smakar inte råkost, däremot håller det sig färskt längre än vanligt bröd!
Värm degvätskan till 37 grader, rör ut jästen i lite av degspadet, tillsätt resten av vätskan, salt, olja, kryddor, morötter och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop degen och låt den jästa övertäckt med bakduk, 30 minuter.
Knåda degen blank och smidig på mjölat bakbord.
Dela degen i 30 delar och forma varje del till en bulle.
Lägg på smorda plåtar och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 minuter.
Låt svalna under bakduk.