6 port
300 g äggnudlar
500 g oskalade räkor
1 burk krabba
1 burk kronärtskockshjärtan
Gratängsås:
30 g smör
3/4 dl vetemjöl
krabbspad
4 dl mjölk
1 dl torrt vitt vin
3 krm salt
½ krm svartpeppar
1 doft kajennpeppar
2 äggulor
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl riven ost
Gratinering:
1½ dl riven ost
2 msk ströbröd
50 g smör
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan, bred sen ut den på smort gratängform.
Skala räkorna och lägg dem, krabba och kronärtskockshjärtan över pastan.
Gör gratängsåsen och låt den sjuda i 5 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner äggulor och riven ost.
Slå såsen över pastan . Strö över riven ost och ströbröd samt smörklickar.
Gratinera i ca 15 minuter.