Paprikáscsírke (Paprikakyckling)
1 kyckling (ca 1 kg)
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 grön paprika
1 stor tomat
(vatten)
2 1/2 dl gräddfil
1 msk vetemjöl
2 msk tunn grädde
Låt kycklingen tina och dela den i 8 bitar.
Skala löken och finhacka den.
Smält smöret i en tjockbottnad gryta, gärna en järngryta.
Lägg i löken och strö på paprikapulvret. Låt allt brynas rödbrunt och lägg sedan i kycklingbitarna. Se till att de blir väl brynta. Strö på salt.
Skär paprikan i strimlor.
Doppa tomaten i hett vatten och dra av skalet, skär tomaten i bitar och lägg i den tillsammans med paprikan.
Rör väl, lägg ett lock på grytan och låt kycklingen steka på svag värme omkring 45 minuter. Om det behövs tillsätt lite vatten.
Blanda samman gräddfil och vetemjöl. Ta upp kycklingbitarna ur grytan och tillsätt gräddfilen. Rör väl och blanda ner den tunna grädden.
Smaka av såsen och lägg tillbaka kycklingbitarna.
Servera paprikakycklingen med kokta nudlar (bandspagetti).
Jag brukar ta maizenamjöl istället för vetemjöl och blanda ut i en skvätt vatten och blanda i gräddfilen för sig.