8 hg potatis
1 lök
1 msk smör
50-100 g fet bacon
2 tsk paprikapulver
salt
(kummin)
100 g tomatpuré eller färsk tomat
3 hg rökt korv – helst ungersk
2 gröna paprikor (gärna den avlånga sorten)
Skala och skiva potatisen. Lägg den i en skål så att den inte tar färg.
Hacka löken fint och fräs den i smöret och baconfettet tills den är genomskinlig. Den får inte ta färg.
Sänk värmen och blanda ned paprikapulvret, sjud några minuter under omrörning.
Blanda ned den väl avrunna potatisen i löken. Blanda ordentligt så att alla potatisskivor blir röda.
Salta (och häll i ev. kummin), tillsätt tomaten och paprikan samt häll i vatten så att det täcker potatisen.
Sjud i ungefär en kvart innan den skivade korven tillsätts. Sjud tills potatisen är mjuk.
Även till den här rätten kan man äta bröd, det är mycket gott att suga upp såsen med brödet.