Skinkschnitzel på ungerskt vis 4 personer
4 stora skinkschnitzlar
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja till stekning
1 citron
2 msk hackad persilja
1 msk paprikapulver
Panera köttet först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist ströbröd. Tryck fast ströbrödet med handen. Salta och peppra.
Förbered den klassisk garneringen. Skiva citronen och lägg en kniv över så att halva citronskivan är täckt. Strö paprikapulver på den fria sidan. Lyft kniven och håll den som skydd för paprikasidan när den andra halvan av citronen täcks med fint hackad persilja.
Slå ganska mycket olja i het stekpanna och snarare fritera än stek schnitzlarna. Det är viktigt att oljan är het, cirka 160-170 grader, för att inte onödigt mycket fett ska sugas upp av paneringen.
Lägg upp schnitzlarna på tallrik och placera en dekorerad citronskiva på varje. Bjuds med ärter och stekt potatis.