4 port
400 g blandfärs
1 stor, kall, kokt potatis
1½ dl lättöl
1 ägg
salt peppar
Fyllning:
4-5 tomater
8-10 potatisar (ca 750 g)
3 msk smör
2-3 msk riven pepparrot
3 msk riven ost
salt
peppar
Sätt ugnen på 250 grader.
Mosa den kokta potatisen och arbeta ihop den med färs, öl, ägg och kryddor.
Bred ut i en ganska stor, smord form men lämna plats för en krans av potatis runtom.
Skär tomaterna i skivor. Skala och skär potatisen i jämna, ej för stora tärningar. Lägg tätt med smörklickar på färsen, strö över pepparroten och täck med tomatskivorna, lagda som taktegel. Fyll ut formen med potatisen, strö salt, peppar och ost över hela rätten.
Stek i ugnen 30-40 minuter. ( känn efter att potatisen är klar)
Servera med grönsallad.