Det här behövs till 4 pers.
1 paket färska lasagneplattor (250g)
Tomatsås
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlökskylftor
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (800g)
2 msk tomatpuré
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
2 krm paprikapulver, gärna starkt
Spenatblandning
375g hackad fryst spenat
1 stor burk keso (500g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm muskotnöt
1 dl riven färsk parmesan (50g)
2 dl riven ost (100g)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 g. Fräs löken i olivolja. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Krydda med salt, peppar, oregano, basilika och paprika. Koka ihop ca 10 min.
2. Värm spenaten i en kastrull. Tillsätt keso och krydda med salt, peppar, muskot och riven parmesan.
3. Smörj en form med lite olivolja. Varva spenatblandningen, lasagneplattor och tomatsås. Avsluta med riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.